Həkim palıd yağına dair ən böyük mifdən danışdı
Bəzi insanlar palıd yağının ürək xəstəlikləri və xərçəng riskini artırdığını düşünür. Dietoloq Mariyana Cūtova bildirib ki, bu inanclar tamamilə doğru deyil.
BAKU.WS xəbər verir ki, həkim qeyd edib ki, yüksək temperaturda palıd yağı qızardıldıqda zərərli birləşmələr, məsələn, glisidil efirlər əmələ gələ bilər. Lakin bu, demək olar ki, hər yağ növü üçün keçərlidir, o cümlədən günəbaxan və kərə yağında da belə hallar yaranır.
Cūtova həmçinin bildirib ki, palıd yağı zəhər deyil. Bu məhsulda transyağ və xolesterin yoxdur, əksinə, çoxlu antioksidant və A, E vitaminləri var. Moderasiya ilə istifadə edildikdə digər yağlardan fərqli olaraq təhlükə yaratmır.
Dietoloq əlavə edib ki, bəzi araşdırmalar palıd yağının çox istifadəsinin "pis" xolesterini artırdığını göstərsə də, digər tədqiqatlar onun neytral və ya hətta faydalı təsirini göstərir, xüsusilə digər bitki yağları ilə birlikdə qəbul edildikdə.
Oxşar xəbərlər
Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev yerli televiziya kanallarına müsahibə verib - YENİLƏNİB-2
Bakıda İlham Əliyevin iştirakı ilə "Yeni dünya nizamına doğru" mövzusunda beynəlxalq forum keçirilib
Prezident İlham Əliyev Qarabağ Universitetinin təmirdən sonra açılışında iştirak edib - YENİLƏNİB-4
Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev "Əl-Ərəbiyyə" telekanalına müsahibə verib
Prezident İlham Əliyev XII Qlobal Bakı Forumunun açılış mərasimində çıxış edib
Ən son xəbərləri bizim
"Facebook" səhifəmizdə izləyin
Digər xəbərlər
-
Türk hərbçilərin də olduğu təyyarə qəzasından ANBAAN GÖRÜNTÜLƏR
-
Bu ay gözlənilməz sürprizlər yaşayacaq yeganə BÜRC
-
Dövlət Sərhəd Xidməti Türkiyə təyyarəsinin qəzası ilə bağlı başsağlığı verib
-
Ayın səthində iki "sirli" parıltı aşkarlandı
-
Azərbaycanda məşhur muzey LƏĞV OLUNDU
-
İlham Əliyev təyyarə qəzası ilə əlaqədar Türkiyə Prezidentinə başsağlığı verib













